· Com sé si un osteòpata té garanties d'haver estudiat

en una escola reconeguda?  

El Registre dels Osteòpates d'Espanya (ROE) www.osteopatas.org és qui vetlla per la regulació de la professió i està reconeguda per la Federació Europea dels Osteòpates (EFO), reconeix una sèrie d'escoles i per tant només accepta aquells que haguin estudiat en aquestes escoles. Per tant pot entrar al WEB del ROE i comprobar si l'osteòpata en concret està registrat.

 

· Què signifiquen les sigles DO en osteopatia?

Volen dir Diplomat en Osteopatia aquí a Europa, en canvi als E.U.A. volen dir Doctor en Osteopatia. Hi ha osteòpates que posen CO al costat enlloc de DO, en aquest cas significa Certificat en Osteopatia. La diferència entre CO i DO, és que el DO ha finalitzat la tesina i per tant està reconegut com a osteòpata per la Federació Europea dels Osteòpates (EFO).

 

· Quan he d'anar a l'osteòpata?

Es pot anar com a prevenció, com a tractament per mantenir el cos en un estat saludable, és a dir, que mecànicament estigui funcionant correctament, ben adaptat a la gravetat, etc, encara que sigui un parell de cops a l'any. Tot dependrà de l'ús que se'n faci del cos i de les condicions físiques en què es trobi un. Hi ha gent que necessita una sessió cada 15 dies i d'altres un cop l'any. També es pot anar en moments reals de dolor, o de problemes mèdics que es puguin complementar amb el tractament osteopàtic, com ara les bronquitis, pneumonies,  vertígens,  hernies de hiato,...

 

· En què pot ser beneficiós pel meu bebé l'osteopatia?

A la consulta he tingut casos  de bebés amb assimetria  cranial on s'apreciava molt bé  perquè es veia un ull més adelantat o més baix que l'altre arrel d'una caiguda, i això s'ha solventat perfectament amb tècniques d'osteopatia cranial que són molt suaus i gens doloroses. També l'osteopatia ajuda al bebé a que expressi el seu potencial de salut, millorant les molesties que pugui tenir com ara excés de mocositats, còlics, insomni, retràs en el desenvolupament normal, etc. 

 

· Es pot tractar amb osteopatia l'hèrnia discal lumbar? 

El més normal és que et diguin que no, que ja has fet tard, però tinc un protocol de tractament osteopàtic que amb 3 mesos es pot absorbir l'hernia discal lumbar, demostrat per un osteòpata francès en un estudi d'investigació amb 400 pacients. El protocol no posa en risc al pacient, ni fa cap dolor, és simple i efectiu. 

 

 

 

CONTACTE

 

Telèfon:

93 384 39 31

Email:

osteosansa@gmail.com

Adreça:

Prim 15, 2n 2a. Badalona